Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στο συνοικισμό Αγίου Ελευθερίου Λατσιών

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στο συνοικισμό Αγίου Ελευθερίου Λατσιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

4 8 11 12Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, αποτελούμενη από τον Επαρχιακό Γραμματέα Λευκωσίας- Κερύνειας Στέφανο Στεφάνου, τη βουλευτή του κόμματος Σκεύη Κουκουμά και το μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας Πανίκο Παναγή, επισκέφτηκε σήμερα το συνοικισμό Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά, για να επιθεωρήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν σε κατοικίες εξαιτίας των χθεσινών καταρρακτωδών βροχών.

Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε ότι ένας αριθμός σπιτιών έπαθε ζημιές εξαιτίας του γεγονότος ότι οι μονώσεις είχαν αφαιρεθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας με σκοπό την ανανέωσή τους. Όπως ελέχθη στην αντιπροσωπεία, το Τμήμα Πολεοδομίας επισκέφτηκε ήδη τα συγκεκριμένα σπίτια και κατέγραψε τις ζημιές με σκοπό να προβεί σε επιδιορθώσεις.

Οι χθεσινές βροχές ανέδειξαν ξανά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σπίτια του συνοικισμού, ο οποίος είναι από τους πρώτους που οικοδομήθηκαν. Η εικόνα του συνοικισμού είναι καταθλιπτική. Οικίες και πολυκατοικίες με μεγάλες ρωγμές, κολώνες με τις σιδηροσυνδέσεις εκτεθειμένες και διαβρωμένες, πλακόστρωτα κατεστραμμένα κλπ. Είναι φανερό ότι ο συνοικισμός χρειάζεται ριζική επιδιόρθωση. Δυστυχώς, η δραστική μείωση από μέρους της κυβέρνησης του προϋπολογισμού για την επιδιόρθωση προσφυγικών οικιών είναι εμπόδιο για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Επιπλέον, η κυβέρνηση Αναστασιάδη τερμάτισε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης για αναδόμηση και ανακατασκευή προσφυγικών συνοικισμών με αποτέλεσμα τα προβλήματα χρόνο με το χρόνο να καθίστανται οξύτερα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τρεις πολυκατοικίες του συνοικισμού Αγίου Ελευθερίου, οι οποίες κατεδαφίστηκαν γιατί κρίθηκαν ακατάλληλες, δεν πρόκειται τα επόμενα χρόνια να αντικατασταθούν με καινούριες, εξαιτίας των περικοπών. Οι ένοικοι των συγκεκριμένων πολυκατοικιών που μετακινήθηκαν και στεγάζονται με ενοίκιο δεν γνωρίζουν αν και πότε θα μπορέσουν να αποκτήσουν δική τους στέγη.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ κατέγραψε τα διάφορα προβλήματα που τέθηκαν ενώπιον της και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και επαφές για να τα προωθήσει προς επίλυση.

22/7/2014

PREV

Οι επανειλημμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για στήριξη του γεωργοκτηνοτροφικού κόσμού ήταν κενές περιεχομένου

NEXT

Διακήρυξη Αλληλεγγύης στον Κυπριακό Λαό με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.