Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  «Φτάνει πια με την λιτότητα»

«Φτάνει πια με την λιτότητα»

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

litotitaΤα τελευταία δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, αλλά και η πλειάδα αναφορών από διεθνείς αξιωματούχους σε σχέση με την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη, καταδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι ο δρόμος που φανατικά υποστηρίζει η γερμανική δεξιά και οι Ευρωπαίοι συνοδοιπόροι της είναι αδιέξοδος και καταστροφικός για το μέλλον της Ευρώπης. Οι 17 νομπελίστες οικονομολόγοι σε συνάντηση τους στο Λιντάου της Γερμανίας, ο Γάλλος πρώην Υπουργός Οικονομικών Αρνό Μοντεμπούρ, αλλά ακόμα και αυτή η θιασώτης του νεοφιλελευθερισμού, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ καταλήγουν σε ένα κοινό συμπέρασμα: «Φτάνει πια με την λιτότητα».

Οι διαπιστώσεις τους δεν προκαλούν έκπληξη αλλά περισσότερο ανησυχία για το που οδηγείται η ευρωπαϊκή οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακραιφνείς μέχρι σήμερα θιασώτες της πολιτικής λιτότητας, όπως η κ. Λαγκάρντ, έχουν φθάσει στο σημείο να αμφισβητούν την πορεία που ακολουθεί σήμερα η ευρωπαϊκή οικονομία. Αυτές οι διαπιστώσεις οφείλουν να ενεργήσουν ως σήμα κινδύνου και προς τη δική μας Κυβέρνηση.

Πόσο μάλλον δε, που η μέχρι σήμερα προσπάθεια της Κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη είναι να συμπεριφέρεται σε πλείστα τόσα ζητήματα ως «τροϊκανότερη» της τρόικας, συμπεριφορά επιζήμια για το μέλλον του τόπου. Έστω και την υστάτη την καλούμε να αναθεωρήσει τη διαχρονική φιλοσοφία της για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ν’ αντιληφθεί ότι χωρίς αναπτυξιακή στρατηγική, χωρίς σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης, η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και της στασιμότητας.

28/8/2014

 
 

PREV

Η κυβέρνηση φέρει ακεραία την ευθύνη

NEXT

Ενημέρωση ζητά το ΑΚΕΛ για επαναπρόσληψη υπαλλήλου στην ΚΤ