Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Πλήρως αναξιόπιστη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ

Πλήρως αναξιόπιστη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Αναβολή ψήφισης ν/σ- Μεθοδεύσεις ΔΗΣΥ

 

Το ΑΚΕΛ σεβόμενο τα κοινοβουλευτικά θέσμια, αποδέχθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Ολομέλεια αίτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συναγερμού για αναβολή ψήφισης του νομοσχεδίου που προνοεί τη διεξαγωγή περιβαλλοντικών μελετών για έργα πάνω από 2000τ.μ., πριν από την έκδοση άδειας οικοδομής.

Ως ΑΚΕΛ, προειδοποιήσαμε όμως τον ΔΗΣΥ να μην εκμεταλλευτεί την αναβολή για να επιχειρήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα σε ό,τι αφορά την εξέταση και παραχώρηση άδειας οικοδομής από το δήμο Αραδίππου σε σχέση με τις αναπτύξεις των  Halliburton και Shlumberger, των οποίων οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποθήκευση, χρήση και επεξεργασία χημικών, ραδιενεργών και εκρηκτικών υλικών.

Παρά τη σαφή προειδοποίηση του ΑΚΕΛ και την αντίδραση των βουλευτών του ΔΗΣΥ ότι καμιά μεθόδευση δεν θα επιχειρηθεί, τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Αραδίππου, με τις ψήφους του ΔΗΣΥ και του Δημάρχου Αραδίππου, προχώρησε την περασμένη Τρίτη στην παραχώρηση της άδειας οικοδομής.

Από την όλη εξέλιξη προκύπτει σοβαρό θέμα τάξης για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ, η οποία αποδείχτηκε πλήρως αναξιόπιστη. Περαιτέρω, κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η υπό αναφορά πάγια πρακτική της Βουλής, για αναβολή συζήτησης θέματος, τίθεται σε αμφιβολία, ως αποτέλεσμα της κάκιστης πρακτικής και των μεθοδεύσεων του ΔΗΣΥ.

23/10/2014

PREV

O Υπουργός Δικαιοσύνης να πάψει να εμμένει ετσιθελικά στην επιβολή της άποψης του

NEXT

Ομιλία Γιώργου Λουκαΐδη στην κηδεία των λειψάνων του ήρωα Στυλιανού Κυριάκου