Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Eξισώνουν τους ήρωες με τους προδότες

Eξισώνουν τους ήρωες με τους προδότες

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού

 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκλεισε χθεσινή του ομιλία λέγοντας ότι «έχουμε χρέος απέναντι στον αρχηγό της ΕΟΚΑ, τον οποίο τιμούμε,  να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια ενωμένη, ελεύθερη, δημοκρατική και ευημερούσα Κύπρο». Προφανώς ο Πρόεδρος ξέχασε ότι ο Γρίβας ονειρευόταν μια «ενωμένη» Κύπρο στα μέτρα διχοτομικών σχεδίων, τύπου Άτσεσον. Μια «δημοκρατική» Κύπρο στα μέτρα των πραξικοπηματικών του σχεδίων και των διαταγών για πολιτικές δολοφονίες ΑΚΕΛικών.

Αυτή η αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη όπως και οι αναφορές του κ. Σωκράτη Χάσικου στον επικήδειο του για τους 12 καταδρομείς, εκμηδενίζουν κάθε δυνατότητα για ενότητα. Οφείλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μην ξεχνά πως πρώτα από όλους είναι ο ίδιος υπεύθυνος γι΄αυτήν.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού ξέχασε πολύ νωρίς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Τα συνθήματα για «συλλογικότητα» και «διαβουλευτική δημοκρατία» ξεχάστηκαν στις προεκλογικές ομιλίες. Τώρα ο λαός παρακολουθεί μια Κυβέρνηση που δε διστάζει να ισοπεδώνει την Ιστορία και τους αγωνιστές της Δημοκρατίας και να εξισώνει τους ήρωες με τους προδότες. Μια Κυβέρνηση που αδυνατεί να ξεπεράσει το κακό της παρελθόν, συμπεριφερόμενη αυταρχικά, αλαζονικά και ισοπεδωτικά σε όποιον διαφωνεί μαζί της.

 

03/11/2014

PREV

Ο πήχης της ηθικής που έθεσε ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας

NEXT

Επαναφορά της ανατραπείσας ισορροπίας στο θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις