Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Συγχαρητήριες επιστολές του ΑΚΕΛ για την εκλογή του Ταμπαρέ Βάσκεζ στην Προεδρία της Ουρουγουάης

Συγχαρητήριες επιστολές του ΑΚΕΛ για την εκλογή του Ταμπαρέ Βάσκεζ στην Προεδρία της Ουρουγουάης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

uru2Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απέστειλε σήμερα συγχαρητήριες επιστολές προς το «Πλατύ Μέτωπο» (Frente Amplio) και τον Πρόεδρο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουρουγουάης, Βικτόριο Κασαρτέγι για την εκλογή του Ταμπαρέ Βάσκεζ στην Προεδρία της Ουρουγουάης καθώς και για τα επιτυχή αποτελέσματα στις Γενικές εκλογές της χώρας. (Το Κ.Κ. Ουρουγουάης κατέρχεται στις εκλογές μέσα από το ψηφοδέλτιο του πολιτικού μετώπου Frente Amplio).

Το κύριο μέρος των επιστολών προς το Frente Amplio και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουρουγουάης:

«Θα ήθελα να μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια τόσο της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, όσο και εμένα προσωπικά για την εκλογή του Ταμπαρέ Βάσκεζ στην Προεδρία της Ουρουγουάης και τα επιτυχή αποτελέσματα για το Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουρουγουάης και του Πλατιού Μετώπου (Frente Amplio) στις Βουλευτικές Εκλογές.

 

Αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί μια νίκη του λαού της Ουρουγουάης, που για ακόμη μια φορά εξέφρασε την υποστήριξη του στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Πλατιού Μετώπου. Περαιτέρω, η νίκη ενδυναμώνει το δρόμο για την προοδευτική κοινωνικοοικονομική ολοκλήρωση των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, μια πορεία στην οποία η Ουρουγουάη παίζει καίριο ρόλο.

 

Το Κόμμα μας προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουρουγουάης καθώς και με την Προεδρία και το λαό της Ουρουγουάης.»

03/12/2014

PREV

Οι αυξήσεις αυθημερόν, οι μειώσεις με μεγάλη καθυστέρηση

NEXT

Οι ιδιωτικοποιήσεις θέτουν σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια