Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Eπαναλαμβανόμενα αντιδεοντολογική και μεροληπτική στάση ΡΙΚ και ΚΥΠΕ

Eπαναλαμβανόμενα αντιδεοντολογική και μεροληπτική στάση ΡΙΚ και ΚΥΠΕ

Το ΡΙΚ και το ΚΥΠΕ, ως δημόσιοι οργανισμοί, οφείλουν περισσότερο απο κάθε άλλο μέσο πληροφόρησης να διακρίνονται για την αντικειμενικότητα, την αμεροληψία και την αξιοπιστία τους.
Εδώ και βδομάδες, σε σχέση με το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, παρατηρείται το φαινόμενο να μην προβάλλεται απο τα φίλοκυβερνητικά ΜΜΕ η κομματική ιδιότητα των συναγερμικών που τελούν υπό κράτηση αλλά μόνο η ατομική τους ιδιότητα. Όταν όμως αναφέρονται στο όνομα προσώπου που έχει σχέση με το ΑΚΕΛ, τότε τα φίλοκυβερνητικά ΜΜΕ πράττουν ακριβώς το αντίθετο, υπερπροβάλλωντας την κομματική ιδιότητα τους.
Έτσι βεβαίως ενεργούν εδώ και καιρό, διαγράφοντας εντελώς για παράδειγμα τη σχέση προσώπων όπως ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, με τον Συναγερμό και τις κυβερνήσεις του.
Αυτό έπραξαν δυστυχώς και σήμερα, τόσο το ΚΥΠΕ όσο και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, το οποίο φρόντιζει να επιβεβαιώνει συνεχώς τη μετεξέλιξη του σε Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κυνερνήσεως. Ενώ δεν είπαν λέξη για τη κομματική ιδιότητα των Βέργα (ΔΗΚΟ), Μιχαηλίδη (ΔΗΣΥ) και Ευσταθίου (ΔΗΚΟ), ο μόνος που παρουσιάζεται να έχει κομματική ιδιότητα είναι ο Βάσος Βασιλείου.
Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει την επαναλαμβανόμενα αντιδεοντολογική και μεροληπτική στάση του ΡΙΚ καθώς και τη στάση του ΚΥΠΕ και καλεί τις αρμόδιες αρχές, όπως την αρχή ράδιο-τηλεόρασης και την επιτροπή δημοσιογραφικής δεοντολογίας να παρέμβουν για εξέταση των καταγγελιών μας.
Καλούμε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο και καλωσορίζουμε πίσω στη πατρίδα, να ξεκινήσει την υλοποίηση των εξ´ Αμερικής εξαγγελιών του “για αναθεώρηση πολλών πραγμάτων και για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο”, με την διασφάλιση της αντικειμενικότητας και της αμερολήψιας του ΡΙΚ και την ορθή λειτουργία του ΚΥΠΕ.
21/12/2014

PREV

Προσπάθεια φίμωσης της Αριστεράς παραπέμπει σε καθεστώτα που δεν τιμούν την Κυπριακή Δημοκρατία

NEXT

Η καταδίκη του Βενιζέλου Ζαννέτου δεν αναιρεί την πεποίθηση μας ως προς την αθωότητα του