Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Αδιέξοδη η πολιτική της κυβέρνησης σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο

Αδιέξοδη η πολιτική της κυβέρνησης σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο

 
Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
για το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο του Φθινοπώρου του 2014

Τα στοιχεία που περιλαμβάνει το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο του Φθινοπώρου του 2014 καταδεικνύουν ότι η σημερινή πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση είναι αδιέξοδη.

Είναι προφανές ότι όχι μόνο οι πολιτικές της Κυβέρνησης δεν έχουν φέρει την περιβόητη «άνοιξη» αλλά πολύ χειρότερα οι πολίτες δεν ελπίζουν ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο. Συγκεκριμένα, 93% θεωρούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι συνολικά κακή, που είναι η τέταρτη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε. Επίσης ενώ 2 στους 3 συμπολίτες μας κρίνουν ότι η κατάσταση πρόκειται να χειροτερέψει, μέτρηση που αποτελεί την χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε. Σημειώνουμε ακόμη ότι η εκτίμηση της κοινωνίας για το μέλλον έχει επιδεινωθεί σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα.

Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να προβληματίσουν την Κυβέρνηση όταν αξιολογεί την πορεία που ακολουθεί η οικονομία σήμερα. Μέχρι στιγμής, όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία αλλά όλο και περισσότεροι συμπολίτες κρίνουν με απαισιοδοξία το μέλλον. Ελπίδα για τη χώρα μας δεν θα δώσουν οι πολιτικές λιτότητας. Ελπίδα θα δώσουν οι πολιτικές ανάπτυξης και δικαιότερου επιμερισμού των βαρών στην κοινωνία.

17/02/2015

PREV

Άλλα δεσμεύονται δημόσια και άλλα τελικά να πράττουν

NEXT

Οχι στη θυματοποίηση των νεφροπαθών