Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου το ΑΚΕΛ χαιρετίζει τους πιστούς εργάτες του Θεάτρου, που με την υποκριτική τους τέχνη και το στοχαστικό λόγο προσφέρουν στο λαό ψυχαγωγία, γνώση και μόρφωση.

Στο Θέατρο επιδεικνύεται το πνευματικό και καλλιτεχνικό κεφάλαιο, ο πολιτιστικός οπλισμός μιας πολιτείας, η κοινωνική αρετή ενός ολόκληρου λαού. Γι’ αυτό το Θέατρο είναι η κατ’ εξοχήν πνευματική τροφή του λαού.

Το Θέατρο πλάθει, καλλιεργεί και μορφώνει την κοινωνική συνείδηση, καθαρίζει τα άτομα από τις ατομικές του ροπές και τα κάνει άξια μέλη του συνόλου.

Το Θέατρο επηρεάζει άμεσα και δραστικά μεγάλο πλήθος ενήλικων πολιτών και απ’ αυτή την άποψη σωστά ο Αριστοφάνης το ονόμασε «Σχολείο για μεγάλους» αλλά και το θέατρο για παιδιά πλάθει συνειδήσεις και χαρακτήρα, διαμορφώνει αισθήματα και αναδεικνύει το δίκαιο ως υπέρτατο αγαθό.

Το ΑΚΕΛ έστεκε και θα συνεχίζει να στέκει πλάι στους ανθρώπους του Θεάτρου, τους επαγγελματίες αλλά και τους ερασιτέχνες και θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί τους για τα αναφαίρετα δικαιώματα τους που σ’ αυτή τη δεινή οικονομική εποχή έχουν πληγεί σθεναρά.

26/03/2015

PREV

Όποτε η κυβέρνηση αισθάνεται σε δύσκολη θέση ανοίγει το θέμα της FOCUS

NEXT

Το ΑΚΕΛ είναι αντίθετο στο ξεπούλημα των οργανισμών κοινής ωφέλειας