Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Κάποιοι λειτουργούν ως αφέντες και πάτρωνες

Κάποιοι λειτουργούν ως αφέντες και πάτρωνες

Δήλωση Επικεφαλής Γραφείου Αθλητισμού Κ.Ε ΑΚΕΛ,
Πάμπου Στυλιανού για τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο
Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες αντιαθλητικών φαινομένων σε σχέση με την διαιτησία στο κυπριακό πρωτάθλημα, που πλήττουν το αθλητικό πνεύμα και την ήδη μειωμένη αξιοπιστία των πρωταθλημάτων της ΚΟΠ  και επιβεβαιώνουν τις συνεχείς καταγγελίες, για σοβαρότατα προβλήματα που ταλανίζουν για χρόνια το κυπριακό ποδόσφαιρο.
Στους δυο χθεσινούς αγώνες, με ύψιστη βαθμολογική σημασία και για τις τέσσερις διαγωνιζόμενες ομάδες, η διαιτησία όχι μόνο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά ο κάθε αντικειμενικός παρατηρητής είδε να διαπράττονται σοβαρά διαιτητικά λάθη, που μόνο ανθρώπινα δεν ήταν.
Φάλτσα σφυρίγματα που αδίκησαν τους μεν και ευνόησαν τους δε, συνεπακόλουθο προφανώς προειλημμένων αποφάσεων που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα και προκάλεσαν οργή και αγανάκτηση ανάμεσα στο φίλαθλο κόσμο. Ήταν η επίδειξη μεγάλης αυτοσυγκράτησης εκ μέρους των φιλάθλων που απέτρεψε οποιαδήποτε επεισόδια βίας, ως αντίδραση σε όλα τα απαράδεκτα που διαδραματίσθηκαν.
Είναι φανερό από την συμπεριφορά των διαιτητών μέσα στο γήπεδο ότι υπήρξαν παρεμβάσεις για να ευνοηθούν συγκεκριμένες ομάδες, με τρόπο που προσβάλλει το ευ αγωνίζεσθε, απαξιώνει το ποδόσφαιρο μας και εμπαίζει τη νοημοσύνη των φιλάθλων.
Κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να λειτουργούν ως αφέντες και πάτρωνες στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Όλα πλέον έχουν όνομα και διεύθυνση. Δυστυχώς επαληθεύονται για άλλη μια φορά οι σοβαρότατες καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή, που μένουν στα συρτάρια ανεξιχνίαστες, με αποτέλεσμα να μην προχωρεί καμιά διαδικασία κάθαρσης και εξυγίανσης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας για το χώρο του ποδοσφαίρου πριν λίγο καιρό,  διαπίστωνε ότι «είναι μεγαλύτερη η διαφθορά απ’ ό,τι ακόμα και ο κοινός πολίτης διαισθάνεται» και υποσχέθηκε ότι «θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν αυστηρότερο τον έλεγχο στους διοικούντες την ΚΟΠ». Δυστυχώς αυτά έμειναν για ακόμη μια φορά «έπεα πτερόεντα»
Επιβάλλεται επίσης ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, αντι να «σφυρίζει» αδιάφορα, να παρέμβει αποφασιστικά για να ανακόψει την διολίσθηση των πρωταθλημάτων και την καταστροφή του αθλήματος. Είναι υποχρέωση του ως Ανώτατη Αθλητική αρχή του τόπου.
03/05/2015

PREV

Η κυβέρνηση επέλεξε τη σιωπή

NEXT

Ο Πρόεδρος να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση και να μην προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις