Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

Η ανθρωπότητα περνά μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της.

Για τη διατήρηση της κυριαρχίας του κεφαλαίου και της παγκόσμιας κερδοφορίας του επιστρατεύονται ακραία προγράμματα λιτότητας, ιδιωτικοποίηση δημοσίων αγαθών, δραματική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, αποδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών. Η κρίση του συστήματος αναζωπυρώνει εντάσεις και πολέμους, ενώ συνοδεύεται από μια άνευ προηγουμένου στρατιωτικοποίηση του πλανήτη και τη συνεχιζόμενη κατάφωρη καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου. Υποδαυλίζεται ο θρησκευτικός φανατισμός, ο εθνικισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για τον έλεγχο και την καταστολή κάθε πολιτικής και λαϊκής αντίδρασης.

Η χώρα μας συνεχίζει να βρίσκεται ενώπιον σοβαρών προκλήσεων.

Το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο για πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Η κατοχική Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει απροκάλυπτα την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κίνδυνος οριστικής διχοτόμησης του νησιού παραμένει μεγάλος και μεγαλώνει συνεχώς.

Η κυπριακή κοινωνία δέχεται μια πρωτόγνωρη επίθεση. Δέχονται επίθεση σωρεία κοινωνικών κατακτήσεων του λαού μας. Δέχονται επίθεση τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δέχονται επίθεση οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες και θυσίες δεκαετιών. Δέχονται επίθεση οι νέοι μας με υπαρκτό κίνδυνο να μιλάμε για μια χαμένη γενιά. Μέσα από το κουτσούρεμα του κοινωνικού κράτους και την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας, επίθεση δέχονται και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι, ο προσφυγικός κόσμος, οι πολύτεκνοι, οι μονογονιοί και οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος.

Το ΑΚΕΛ με την πολιτική και τους αγώνες του ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της πάλης για την επανένωση της Κύπρου και για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας. Διαχρονικά διαδραμάτιζε καθοριστικό ρόλο στα κυπριακά δρώμενα. Σήμερα, νιώθουμε αυτή την ευθύνη ακόμα πιο βαριά στους ώμους μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι που εντάσσεται και η σύγκληση του 22ου Συνεδρίου μας.

Οι «Θέσεις» προς το Συνέδριο που εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ στις 24/01/2015 θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στις ΚΟΒ και στο ίδιο το Συνέδριο για να καταλήξουμε συλλογικά και υπεύθυνα στις καλύτερες δυνατές αποφάσεις που θα καθοδηγούν τη δράση μας στα χρόνια που έρχονται.


PREV

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανένα εκβιασμό

NEXT

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ