Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Η κριτική, η αυτοκριτική και ο δημιουργικός έλεγχος, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, αποτελούν βασικές αρχές λειτουργίας του Κόμματος. Αυτές οι αρχές ισχύουν ή πρέπει να ισχύουν για όλα τα συλλογικά όργανα του Κόμματος.  Από την Κ.Ε. μέχρι την Κ.Ο. και αντίστροφα, όλοι και κανένας δεν μπορεί να διαφεύγει των αρχών αυτών.

Η ζωή απέδειξε ότι στο βαθμό που οι αρχές αυτές εφαρμόζονται στην καθημερινότητα της δράσης του Κόμματος, όπου ο έλεγχος είναι μέρος της οργανωμένης ζωής, με δημιουργική προσέγγιση, στον ίδιο βαθμό μπορούμε να προσβλέπουμε σε σωστή και αναβαθμισμένη λειτουργία του Κόμματος.

Επόμενα το Καταστατικό και οι Κανονισμοί Λειτουργίας του Κόμματος χρειάζεται να εφαρμόζονται πιστά και δημιουργικά, και όχι κατά το δοκούν.

Για το σκοπό αυτό είναι ανάγκη τα συλλογικά όργανα του Κόμματος να χαρακτηρίζονται από συνέχεια και συνέπεια στη δράση και λειτουργία τους. Να καλλιεργείται κουλτούρα συντροφικότητας, ψυχική ενότητα και ανθρώπινη προσέγγιση. Να προωθείται η διαφάνεια, η δημοκρατία, η ελεύθερη σκέψη στην οργάνωση και λειτουργία όλων των σωμάτων.

PREV

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

NEXT

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ