Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  ΤΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Κ.Ε.

ΤΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Κ.Ε.

Τα Βοηθητικά Γραφεία του Κόμματος συστάθηκαν για να βοηθούν το κόμμα να παράγει εξειδικευμένη πολιτική σε επιμέρους τομείς, να παρακολουθούν, να αξιολογούν και να παρεμβαίνουν στις εξελίξεις του τομέα τους και να διατηρούν επαφή με συγκεκριμένες ομάδες/παρατάξεις του Κόμματος ή ευρύτερα. Ταυτόχρονα χρειάζεται να υποστηρίζουν τη δράση του λαϊκού κινήματος σε επιμέρους τομείς. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες η ανάγκη καλύτερης λειτουργίας των Βοηθητικών Γραφείων είναι μεγαλύτερη.

Συνολικά κρίνοντας, τα τελευταία χρόνια η δράση των Βοηθητικών Γραφείων ποικίλει, υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στη λειτουργία και στην αποτελεσματικότητά τους. Το γεγονός αυτό λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθεια του Κόμματος να κάνει τη διαφορά σε ζητήματα που απασχολούν έντονα συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της δουλειάς μας στον τομέα αυτό, έχουν δημιουργηθεί ευρύτεροι Τομείς Δράσης (π.χ. ανάλογα με τα Υπουργεία) στο πλαίσιο των οποίων θα λειτουργούν ευέλικτα και εξειδικευμένα Γραφεία.

Τι πρέπει ακόμα να αλλάξει:

  • Και οι Τομείς και τα Γραφεία να συνεδριάζουν τακτικά, με συγκεκριμένη θεματολογία, να αξιολογούν το έργο τους και να προβαίνουν σε διορθωτικές αλλαγές.
  • Τα Γραφεία να μπορούν να αξιοποιούν ακόμα και φίλους/φίλες του κόμματος, με τεχνοκρατικές γνώσεις ή να δημιουργούν ad hoc επιτροπές εκεί κι όπου κρίνεται αναγκαίο.
  • Η ανανέωση των μελών των Γραφείων να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα αφού στο χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ δύο συνεδρίων καταγράφονται αδρανοποιήσεις μελών, ή εμφανίζονται εν δυνάμει μέλη που μπορούν να βοηθήσουν.
  • Η ανακίνηση ζητημάτων και οι εισηγήσεις για λήψη απόφασης για ζητήματα πολιτικής, είναι ανάγκη να γίνονται κατά κανόνα από τα Γραφεία προς την ηγεσία και όχι αντίστροφα. Άρα προσεγγίσεις του τύπου «δεν ασχοληθήκαμε γιατί δεν μας είπαν να ασχοληθούμε» δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογίες.
  • Οι επικεφαλής των Γραφείων διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία ενός Γραφείου και αυτό το ρόλο πρέπει να τον διαδραματίζουν αποτελεσματικά. Σημαντικός είναι και ο ρόλος του μέλους του Πολιτικού Γραφείου που παρακολουθεί το συγκεκριμένο Γραφείο.
  • Τα Βοηθητικά Γραφεία, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, οφείλουν να ανοιχτούν περαιτέρω στην κοινωνία, να επιδράσουν και να αφουγκράζονται τον παλμό της. Ανοιχτές συζητήσεις, συγκεκριμένες επισκέψεις και μορφές δημόσιας διαβούλευσης, όχι μόνο η εμπειρία λέει ότι προσθέτουν σημαντικά στο κύρος του Κόμματος, αλλά μπορούν να δημιουργούν την αναγκαία ζύμωση με συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.
  • Όσα Γραφεία σχετίζονται με τη δράση του ευρύτερου Λαϊκού Κινήματος (μορφωτικοί σύλλογοι, μαζικές οργανώσεις, παρατάξεις κ.ά.) να δώσουν προτεραιότητα το επόμενο χρονικό διάστημα με την ενίσχυση της δράσης του Κινήματός μας. Η ενίσχυση αυτή είναι σημαντικός παράγοντας της ευρύτερης ενδυνάμωσης του Κόμματος.
  • Τα Επαρχιακά Γραφεία να δημιουργούνται και να λειτουργούν βάσει των αναγκών τής κάθε επαρχίας και όχι να αντιγράφουν απλώς τη λειτουργία και το περιεχόμενο των Κεντρικών Γραφείων.
PREV

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ

NEXT

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ