Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Το ΑΚΕΛ μέχρι σήμερα λογοδοτούσε για την κατάσταση των οικονομικών του ενώπιον του Παγκύπριου Συνεδρίου και των Επαρχιακών Συνδιασκέψεων. Τηρώντας τη νομοθεσία που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Δεκέμβρη του 2012 προχωρήσαμε στην παρουσίαση πλήρων οικονομικών λογαριασμών ενώπιον του Εφόρου Πολιτικών Κομμάτων και κατ’ επέκταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Με διαφάνεια και σεβασμό προς την κοινωνία προχωρούμε ακόμα περαιτέρω δίνοντας στη δημοσιότητα τις οικονομικές μας καταστάσεις και τα περιουσιακά μας στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης και της ακίνητής μας περιουσίας. Στη δημοσιότητα θα δίνονται ξεχωριστά και οι οικονομικές καταστάσεις για τα έσοδα και έξοδα των προεκλογικών εκστρατειών, όπως πράξαμε πρώτοι στις Ευρωεκλογές του 2014.

Εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που επέφερε η οικονομική κρίση και της δραστικής μείωσης των εσόδων του Κόμματος, λήφθηκαν επώδυνα μέτρα. Παρά τα μέτρα που λήφθηκαν με τη μείωση του επαγγελματικού μηχανισμού, τα οικονομικά του Κόμματος αναμένεται να επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο θέτοντας σε κίνδυνο τη δυνατότητα του Κόμματος να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του.

Τα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται, επιτάσσουν να μελετήσουμε και να λάβουμε μέτρα που θα στοχεύουν από τη μια στην οικονομική ενίσχυση του Κόμματος και από την άλλη στον περιορισμό των εξόδων και το περαιτέρω νοικοκύρεμα των οικονομικών μας. Η λειτουργία ενιαίου λογιστηρίου, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται, στοχεύει στον καλύτερο συντονισμό και έλεγχο των οικονομικών των Επαρχιακών Επιτροπών, οι πλείστες από τις οποίες για να επιβιώσουν χρειάζονται τη στήριξη της Κ.Ε. Της οικονομικής στήριξης της Κ.Ε. τυγχάνουν και άλλες οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος και τα Μέσα Ενημέρωσης που πρόσκεινται στο χώρο μας. Είναι αδήριτη ανάγκη άμεσα να λειτουργήσουμε ορθολογιστικά και με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Μέσα στο νέο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι απαραίτητο να αξιολογήσουμε εξ υπαρχής τη λειτουργία του επαγγελματικού μηχανισμού και να ενισχύσουμε την εθελοντική προσφορά έτσι που να καλύπτει την απώλεια δυνάμεων που παρατηρείται στον επαγγελματικό μηχανισμό.

Είναι γενική εκτίμηση ότι για την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών το στελεχικό δυναμικό του Κόμματος, εθελοντικό και επαγγελματικό, αναλώνει πολλές δυνάμεις. Η ευθύνη δυστυχώς περιορίζεται σε ολοένα και λιγότερους, αυτούς που συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα. Η εξαντλητική προσπάθεια για εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών περιορίζει και τη δυνατότητα καλύτερης πολιτικής, οργανωτικής και άλλης αξιοποίησης του στελεχικού μας δυναμικού.

Πέραν του επαγγελματικού μηχανισμού υπάρχουν και άλλα άτομα που εκπροσωπούν το Κόμμα επαγγελματικά σε διαφόρους φορείς και θεσμούς (Ευρωκοινοβούλιο, Κοινοβούλιο και άλλου) και που χρειάζεται να επαναξιολογήσουμε την καλύτερη αξιοποίηση και απόδοσή τους.

PREV

ΤΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Κ.Ε.

NEXT

ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ