Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο θεσμός των Νέων Δυνάμεων υιοθετήθηκε από το Κόμμα στις αρχές του 1990 και ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 1991, ως απάντηση στις προσπάθειες των αντιπάλων του ΑΚΕΛ να το απομονώσουν. Στηρίχθηκε στη διαχρονική πολιτική που ακολουθεί το Κόμμα μας για συνεργασία με προοδευτικές προσωπικότητες και δυνάμεις.

Ο θεσμός των Νέων Δυνάμεων όλα αυτά τα χρόνια πρόσφερε αρκετά στο Κόμμα. Ο θεσμός εξακολουθεί να είναι χρήσιμος. Οι Νέες Δυνάμεις μέσα από τα χρόνια έχουν αναδειχθεί σε μια γέφυρα επικοινωνίας και επαφής του Κόμματος με το Κέντρο και την Κεντροαριστερά και σε ορισμένες περιπτώσεις με μετριοπαθείς προσωπικότητες της Δεξιάς. Ο θεσμός παρέχει στέγη σε ανθρώπους που δεν ταυτίζονται με την ιδεολογία του ΑΚΕΛ, αλλά υποστηρίζουν τις θέσεις του σε βασικά θέματα και συστρατεύονται μαζί του.

Δυόμισι δεκαετίες από τότε που δημιουργήθηκε ο θεσμός, επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές για να μπορέσει να συνεχίσει να επιτελεί το ρόλο του.

Η βασική παρατήρηση που γίνεται από εκπροσώπους των Νέων Δυνάμεων είναι ότι η σύνδεση και η αξιοποίησή τους είναι περιστασιακή και κυρίως περιορίζεται στις εκλογικές περιόδους. Αυτό που ζητούν είναι μια πιο μόνιμη σύνδεση και πιο συχνή αξιοποίησή τους.

Για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται:

  • Οι Νέες Δυνάμεις να καταγραφούν αναλυτικά και συγκεκριμένα, κατά επαρχία, να συμπληρώνονται και να ανανεώνονται.
  • Οι Επαρχιακοί Γραμματείς σε επαρχιακό επίπεδο και ένα μέλος της Γραμματείας σε κεντρικό να έχουν την ευθύνη για την οργάνωση της συνεχούς επαφής και για τη σωστή σχέση με τις Νέες Δυνάμεις.
  • Τακτικά κάθε 6 μήνες και έκτακτα κάθε φορά που υπάρχουν ουσιώδεις εξελίξεις πρέπει να γίνονται συσκέψεις, ώστε από τη μια να ενημερώνονται και από την άλλη να διοχετεύουν τις δικές τους σκέψεις και απόψεις προς το Κόμμα.
  • Πρέπει να υπάρχει συνεχής και σταθερή προσωπική επαφή που να οργανωθεί από τις επαρχιακές οργανώσεις, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια στη σχέση μας μαζί τους.
  • Θα πρέπει να καλούνται σε όλες τις εκδηλώσεις και σε άλλες πλατιές δραστηριότητες του Κόμματος.
  • Μπορεί να αξιοποιηθεί η τεχνολογία και να δημιουργηθεί ένα εσωτερικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για οριζόντια ενημέρωση και συζήτηση θεμάτων.

PREV

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

NEXT

ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ