Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Κίνημα Πολυτέκνων

Κίνημα Πολυτέκνων

Οι οργανώσεις των πολυτέκνων και των οικογενειών με τρία παιδιά έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη διεκδικητική τους δράση και την οργανωτική τους συγκρότηση, ως φορείς συμμετοχής και δραστηριοποίησης χιλιάδων οικογενειών που εμπίπτουν σ’ αυτές τις κατηγορίες.

Οι πολιτικές σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας και οι περικοπές στις κοινωνικές παροχές που προνοούνται μέσα στο μνημόνιο και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, έχουν πλήξει τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Το ΑΚΕΛ στηρίζει τους αγώνες των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών για τερματισμό των αποκοπών στα επιδόματα και τις παροχές που αφορούν αυτές τις ομάδες του πληθυσμού, επαναφορά των σχεδίων που έχουν τερματιστεί, ολοκλήρωση της αναγνώρισης των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία μια ολοκληρωμένη οικογενειακή και δημογραφική πολιτική, η οποία να στηρίζει τις πολύπλευρες και αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα των πολυμελών οικογενειών.

Οι σύνθετες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, οι οποίες επιδρούν ιδιαίτερα σ’ αυτές τις ομάδες του πληθυσμού, επιβάλλουν την ακόμα πιο ενδελεχή και συγκροτημένη ενασχόληση και τον καλύτερο συντονισμό των μηχανισμών του κόμματος σε κεντρικό και επαρχιακό επίπεδο γύρω από τα θέματα που απασχολούν τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους. Τα μέλη και τα στελέχη του ΑΚΕΛ που ανήκουν σ’ αυτές τις ομάδες χρειάζεται να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη δράση τους στις οργανώσεις των πολύτεκνων και των τρίτεκνων.

PREV

Κίνημα Πολιτισμού

NEXT

Κίνημα Γονέων και Κηδεμόνων