Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Κίνημα Γονέων και Κηδεμόνων

Κίνημα Γονέων και Κηδεμόνων

Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας οργανώνονται και αναπτύσσουν δράση μέσα από τους τοπικούς Συνδέσμους Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι Σύνδεσμοι Γονέων έχουν μια ολοκληρωμένη οργανωτική συγκρότηση σε τοπικό, επαρχιακό και παγκύπριο επίπεδο και το Κίνημα των οργανωμένων γονιών έχει κατακτήσει μια πολύ σημαντική θεσμοθετημένη παρέμβαση τόσο στο Συμβούλιο Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, όσο και σε διαφόρους φορείς της πολιτείας και της κοινωνίας των οποίων το αντικείμενο έχει σχέση με τα παιδιά και τους μαθητές.

Οι Σύνδεσμοι Γονέων θα πρέπει να έχουν αυτόνομη και ανεξάρτητη από το κράτος υπόσταση, να έχουν χαρακτήρα διεκδικητικό και προοδευτικό και να εργάζονται όχι μόνο για τα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά και τους γονείς, αλλά και για τα ευρύτερα, κοινωνικής προτεραιότητας θέματα, που αφορούν την ποιότητα και το περιεχόμενο της Παιδείας, με στόχο ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο με σεβασμό στα δικαιώματα των παιδιών, σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη δημοκρατία και τις πανανθρώπινες αξίες.

Γύρω από αυτούς τους στόχους είναι αναγκαίο να συσπειρώνονται σε ένα ευρύ μέτωπο όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στη σχετική διαδικασία, δηλαδή εκπαιδευτικές οργανώσεις, οργανώσεις μαθητών και οργανωμένοι γονείς.

Οι Σύνδεσμοι Γονέων αποτελούν χώρο στον οποίο οι ΑΚΕΛιστές διαχρονικά αναπτύσσουν δράση και σε πολλές περιπτώσεις πρωταγωνιστούν και αναδεικνύονται στα διοικητικά σώματα. Παρ’ όλα αυτά είναι αναγκαία η μεγαλύτερη συμμετοχή και ο καλύτερος συντονισμός των μελών του Κόμματος, ώστε η οργανωμένη παρέμβαση του ΑΚΕΛ μέσα στους Συνδέσμους να είναι στα επίπεδα που απαιτούν οι συνθήκες.

Το Κόμμα θα πρέπει να αναβαθμίσει το μηχανισμό παρακολούθησης και συντονισμού αυτής της δράσης.

PREV

Κίνημα Πολυτέκνων

NEXT

Κίνημα Συνταξιούχων