ΝΕΟΛΑΙΑ

Το ΑΚΕΛ ήταν και παραμένει, φύσει και θέσει, η μεγάλη εγγύηση για τη νέα γενιά. Οι αγώνες της Αριστεράς, η ιδεολογία της, στοχεύουν στην αντιμετώπιση όλων εκείνων των κοινωνικών φαινομένων που το καπιταλιστικό σύστημα γεννά και που υπονομεύουν τα όνειρα και τις προσδοκίες των νέων.

Όραμά μας είναι το κτίσιμο ολοκληρωμένης πολιτικής, που να χαρακτηρίζεται από κοινωνική ευαισθησία και ανθρωπιά. Πολιτικής που να στηρίζει τους νέους μας σε όλα τα στάδια της νεότητάς τους. Ολοκληρωμένη πολιτική για τα παιδιά, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους στρατιώτες και τους νέους εργαζόμενους. Οι ιδέες και τα οράματά μας συναντούν το ριζοσπαστισμό και τον προοδευτισμό της νεολαίας.

Μαζί με τη Νεολαία αγωνιζόμαστε για:

  • Το δικαίωμα στη δουλειά και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τη νέα γενιά. Η απορρύθμιση της εργασίας, στόχος και αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, αφήνει τους νέους και τις νέες έρμαιο στη στυγνή εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου. Τα χαμηλά ημερομίσθια, η έλλειψη προστασίας και τα συνεχόμενα ωράρια υποβαθμίζουν τις συνθήκες εργασίας.
  • Την απάμβλυνση του κοινωνικού προβλήματος της νεανικής παραβατικότητας με εκπόνηση προγραμμάτων πρόληψης από το δημοτικό μέχρι το στρατό και τη δημιουργία ξεχωριστού κέντρου κράτησης νέων παραβατών. Επίσης, τη σύσταση Δικαστηρίου Ανηλίκων.
  • Για μια ποιοτική ζωή, επενδύοντας στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, συμβάλλοντας στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων.
  • Μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Την ώρα που οι απολογητές του νεοφιλελευθερισμού προάγουν ή βολεύονται με τις κάλπικες αξίες του καπιταλισμού, του χρήματος, του ατομικισμού, της απάθειας, της τυφλής υποταγής και του αποπροσανατολισμού της νεολαίας, εμείς μαζί με τους νέους θα αντιπαλέψουμε την απάθεια, την απαξίωση στην πολιτική, την απογοήτευση. Θα αγωνιζόμαστε ενάντια σε ένα ολόκληρο σύστημα που θέλει τη νεολαία δίχως αντιστάσεις.

PREV

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

NEXT

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ