ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

Ο κατάλογος των αγνοουμένων της Κύπρου -Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων- συνεχίζει να είναι μακρύς. Ως ΑΚΕΛ δηλώνουμε την αναγνώρισή μας στο έργο που γίνεται από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων. Την ίδια στιγμή όμως αναγνωρίζουμε ότι αν η Τουρκία συνεχίζει να φέρνει προσκόμματα, να δυσκολεύει και να παραπληροφορεί τη ΔΕΑ, τότε με μαθηματική ακρίβεια οι εργασίες της θα φτάσουν σε αδιέξοδο.

Σε αυτό το στάδιο η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι ακόμη πιο σημαντική. Θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις ώστε να δοθούν στη ΔΕΑ τα στοιχεία που χρειάζονται για να μπορεί να είναι αποτελεσματική στο έργο της.

Για το ΑΚΕΛ η ταυτοποίηση των λειψάνων και η ταφή των ηρώων με τις πρέπουσες τιμές δεν αποτελεί το τέλος του δρόμου. Για εμάς είναι εξίσου σημαντικό να μάθουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους αυτά τα άτομα.

Το όραμα του ΑΚΕΛ είναι, σε πρώτο στάδιο, η εξακρίβωση της τύχης ενός εκάστου των αγνοουμένων και η πλήρης καταγραφή των συνθηκών κάτω από τις οποίες αγνοείται η τύχη τους ή έχασαν τη ζωή τους. Ο τελικός στόχος όμως που θα δικαιώσει τις θυσίες του λαού μας, παραμένει η λύση του Κυπριακού και η επανένωση του τόπου και του λαού μας.

PREV

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ

NEXT

ΑΠΟΔΗΜΟΙ