Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η δράση μας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ)

Η δράση μας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ)

Το Κόμμα μας συμμετέχει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (ΕΕΑ) στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην ομάδα της Αριστεράς, το ΑΚΕΛ αναπτύσσει διαχρονικά ένα σημαντικό ρόλο, ενισχύοντας την ομολογουμένως δύσκολη προσπάθεια που αυτή καταβάλλει, δεδομένου ότι παραμένει η ομάδα με τα λιγότερα μέλη στην ΚΣΣΕ.

Παρά το γεγονός ότι η ΕΕΑ παραμένει η μικρότερη με διαφορά ομάδα στην ΚΣΣΕ, τηρουμένων των αναλογιών, η ομάδα πετυχαίνει ταυτόχρονα να είναι και η πλέον δραστήρια με διαφορά.

Ο ιδεολογικός πλουραλισμός που αντικειμενικά χαρακτηρίζει την ομάδα, δεν αποτελεί εμπόδιο ούτε στη δράση, αλλά ούτε και στην επίτευξη συναίνεσης στις πλείστες περιπτώσεις. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και ο αλληλοσεβασμός, χωρίς καμιά διάθεση επιβολής και ποδηγέτησης, αποτελεί τη βάση λειτουργίας της ομάδας, με το Κόμμα μας να έχει τη δική του συμβολή σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Η ΚΣΣΕ, ως χώρος προάσπισης και περαιτέρω ανάπτυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική έπαλξη αγώνα, την οποία το Κόμμα μας θα πρέπει να διατηρήσει ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες.

PREV

Ευρύτεροι κοινωνικοί αγώνες

NEXT

Κοινωνικοί αγώνες και κοινοβουλευτική δράση