Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σε σχέση με θέματα που αφορούν στο επικείμενο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ

Η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σε σχέση με θέματα που αφορούν στο επικείμενο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ

Ανακοίνωση

Η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, η οποία συνήλθε σήμερα 26/5/2015, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σε σχέση με θέματα που αφορούν στο επικείμενο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 4-7 Ιουνίου, στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία, κάτω από το σύνθημα «Στους αγώνες η δύναμη, στην αριστερά η ελπίδα!»

Ειδικότερα η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ συζήτησε και ενέκρινε:

  • Τις προτάσεις της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, για τις καταστατικές αλλαγές, όπως αυτές διαφοροποιήθηκαν και εμπλουτίστηκαν μετά την συζήτηση και τις απόψεις που κατατέθηκαν από τα μέλη του κόμματος στις Κομματικές Οργανώσεις Βάσης. Ανάμεσα σ’ άλλα, η Κ.Ε. υιοθέτησε την πρόταση που κατατέθηκε από μέλη του κόμματος για να τεθεί περιορισμός τριών θητειών, πέραν των Βουλευτών – Ευρωβουλευτών και Δημάρχων που είχε αρχικά προταθεί, και στους δημοτικούς συμβούλους, τους κοινοτάρχες και στα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων και σχολικών εφορειών.
  • Τον οικονομικό ισολογισμό της πενταετίας, ο οποίος, όπως έχει ανακοινωθεί, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή σύνοδο του Συνεδρίου.
  • Το σχέδιο της Πολιτικής Απόφασης του 22ου Συνεδρίου
  • Τα σχέδια ψηφισμάτων και μηνυμάτων του Συνεδρίου
  • Τον κατάλογο των υποψηφιοτήτων για την Κ.Ε. και την Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου, και αποφάσισε να εισηγηθεί στο Συνέδριο, όπως ο αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής παραμείνει στους 105.
  • Τις επιτροπές των οποίων εκκρεμούσε η έγκριση τους και ειδικότερα της εφορευτικής επιτροπής, της επιτροπής υποψηφιοτήτων και της επιτροπής εκλογής. Η επιτροπή υποψηφιοτήτων θα ενεργοποιηθεί εφόσον εγκριθεί η πρόταση της Κ.Ε. για τις καταστατικές αλλαγές που προβλέπουν για τον τρόπο εκλογής του σώματος.
  • Άλλα πρακτικά ζητήματα όπως ο καθορισμός του Προεδρείου του Συνεδρίου και η εισήγηση για καθορισμό του χρόνου ομιλίας των συνέδρων στα πέντε λεπτά. Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο θα χωριστεί σε τρεις ξεχωριστές θεματικές συνόδους, πέραν της κλειστής συνόδου που θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και αυτής που αφορά την ειδική σύνοδο για τα 90χρονα του κόμματος.

Οι τρεις θεματικές σύνοδοι θα αφορούν:

  • την «φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα του ΑΚΕΛ» όπου θα εξεταστούν και θα συζητηθούν όλα όσα αφορούν την καλύτερη δυνατή λειτουργία του κόμματος στις σημερινές συνθήκες,
  • την παρέμβαση του ΑΚΕΛ σ’ ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα κάτω από τον τίτλο «Το ΑΚΕΛ πρωτοπόρο στους κοινωνικούς αγώνες»,
  • «Την πρόταση του ΑΚΕΛ προς την κοινωνία», κατά την οποία θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα και οι προκλήσεις που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία όπως οι εξελίξεις στο Κυπριακό, την οικονομία, τους θεσμούς, την υγεία, την παιδεία κ.ο.κ.

Στις θεματικές αυτές περιλαμβάνονται όχι μόνο οι διαπιστώσεις αλλά και οι προτάσεις του ΑΚΕΛ, οι οποίες αποτελούν την αριστερή απάντηση του ΑΚΕΛ απέναντι στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις.

26/5/2015

PREV

Ομιλία Άριστου Δαμιανούστην Ημερίδα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαπλοκής και διαφθοράς στην κυπριακή κοινωνία: Η δική μας πρόταση για Προοδευτικό Εκσυγχρονισμό»

NEXT

Oυσιαστικές ενέργειες για αποτροπή του κινδύνου εκποιήσεων και όχι επικοινωνιακού τύπου εξαγγελίες