Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εξευτελισμός και η ταπείνωση της Ελλάδας

Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εξευτελισμός και η ταπείνωση της Ελλάδας

Δήλωση Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου

ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις Σταύρου Ευαγόρου

Έχει διαφανεί ότι η βαθιά ανθρωπιστική κρίση και η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού ουδόλως ενδιαφέρουν τους θεσμούς. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εξευτελισμός και η ταπείνωση της Ελλάδας με στόχο κανένας λαός στην Ευρώπη να μην τολμήσει να σηκώσει κεφάλι ξανά.

Μια απλή ανάγνωση των απαράδεκτων προτάσεων των θεσμών προς την Ελλάδα οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι αυτές αποτελούν προϊόν νεοφιλελεύθερων προσεγγίσεων, είναι αντιαναπτυξιακές, υφεσιακές και οδηγούν σε περαιτέρω λιτότητα και φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.

Δυστυχώς και παρά τις λεκτικές διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για στήριξη στην Ελλάδα, στην πράξη η Κύπρος δια των ενεργειών του Υπουργού Οικονομικών συντάχθηκε πλήρως με τους Γερμανούς αλλά και τους υπόλοιπους νεοαποικιστές της Ευρώπης. Η απόφαση να μην δοθεί οποιαδήποτε παράταση ή άλλη διευκόλυνση στην Ελλάδα ήταν Ομόφωνη και αυτό λέει πολλά, όπως επίσης και το γεγονός ότι η Κύπρος συμφώνησε με την εκδίωξη του Έλληνα Υπουργού από το Eurogroup.

Για άλλη μία φορά λοιπόν η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν είπε την αλήθεια, έμεινε εκτεθειμένη αφήνοντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα μόνη.

Τέλος όσον αφορά το τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, αυτό είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού και την Ελληνικής Κυβέρνησης.

Το ΑΚΕΛ με συνέπεια συμπαρίσταται και στηρίζει την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Ελληνικό Λαό στη δύσκολη και άνιση μάχη που δίνουν.

29/06/2015

PREV

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο μνημόσυνο του Χριστόδουλου Μαζαράκη

NEXT

Η κυβέρνηση να εξετάσει και άλλους τρόπους οικονομικής ενίσχυσης του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ