Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Συμπαραστεκόμαστε στην Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση

Συμπαραστεκόμαστε στην Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση

Δήλωση του Στέφανου Στεφάνου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Συμπαραστεκόμαστε στην Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση που αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαϊκές, νεοαποικιακές πολιτικές που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε βάρος της χώρας.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του ελληνικού λαού δημοκρατικά και ελεύθερα να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του.

Καταδικάζουμε τις ωμές και απαράδεκτες παρεμβάσεις των Ευρωπαίων στα εσωτερικά ενός κυρίαρχου κράτους όπως είναι η Ελλάδα.

Απορρίπτουμε τις ετσιθελικές, εκβιαστικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στην Ελλάδα, οι οποίες πλήττουν κάθε έννοια δημοκρατίας και πρωτίστως τη λαϊκή κυριαρχία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συμπεριφορά της έναντι της Ελλάδας, ακυρώνει τις αρχές και αξίες στις οποίες ισχυρίζεται ότι εδράζει τη λειτουργία της.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση αναδεικνύει το αντιδημοκρατικό της πρόσωπο, όπως έκανε και με άλλα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία επέβαλε μέχρι και κυβερνήσεις ενάντια στη θέληση των λαών τους, για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, οι κυβερνώντες στην Κύπρο επιχειρούν να παραπλανήσουν το λαό ότι τάχα υποστηρίζουν την Ελλάδα. Αλήθεια, ποιον να πιστέψουμε; Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στην Ελλάδα, ή το ΔΗΣΥ, που αποκαλεί την ελληνική κυβέρνηση επιπόλαιη και παρέχει κάλυψη στους Ευρωπαίους;

Το ΑΚΕΛ καλεί το λαό μας να δώσει μαζικά το «παρών» του σε εκδήλωση συμπαράστασης προς την Ελλάδα που διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 4 Ιουλίου στις 10.00 π.μ. έξω από το σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία. Στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα η συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Κύπρου είναι απαραίτητη και αναγκαία.

30/06/2015

PREV

Yπέρ ενός νέου συστήματος διορισμού που να στηρίζεται στην αξία και τα προσόντα του ατόμου

NEXT

Κοινή δήλωση του ΑΚΕΛ και του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος