Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Συνάντηση Άντρου Κυπριανού με τον Γ.Γ. του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος

Συνάντηση Άντρου Κυπριανού με τον Γ.Γ. του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού συναντήθηκε σήμερα με το Γ.Γ. της Κ.Ε. του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Τζερόνιμο Σόουζα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Πορτογαλία με πρόσκληση του ΠΚΚ.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κ.Ε. του ΠΚΚ στη Λισαβόνα, ο Γ.Γ. του Πορτογαλικού ΚΚ εξέφρασε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του κόμματος του στον αγώνα του κυπριακού λαού για λύση και επανένωση της Κύπρου. Από την πλευρά του, ο Άντρος Κυπριανού ζήτησε την έμπρακτη συμβολή της Τουρκίας ώστε οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για το Κυπριακό να έχουν θετική κατάληξη.

Περαιτέρω, οι δύο ηγέτες αντάλλαξε απόψεις και εμπειρίες για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Κύπρου και της Πορτογαλίας ένεκα των μνημονίων ΕΕ-ΔΝΤ και των πολιτικών που εφαρμόζουν οι δεξιές κυβερνήσεις των δύο χωρών. Και στις δύο χώρες σημειώνεται αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας αλλά και του χρέους ενώ την ίδια ώρα, η εκπαίδευση, η υγεία και οι εργασιακές σχέσεις δέχονται επιθέσεις.

Ο Γ.Γ. του Πορτογαλικού ΚΚ επιβεβαίωσε την πρόθεση του να επισκεφτεί την Κύπρο ενώ ο Άντρος Κυπριανού επέδωσε το σύμβολο των 90χρόνων του ΚΚΚ-ΑΚΕΛ στο Πορτογαλικό ΚΚ ως ένδειξη της αμοιβαίας εκτίμησης και των αδελφικών σχέσεων των δύο κομμάτων. Υπογράμμισε επίσης την ταυτότητα απόψεων μεταξύ ΑΚΕΛ και Πορτογαλικού ΚΚ σε σειρά ζητημάτων.

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ μιλώντας σε Πορτογαλικά ΜΜΕ δήλωσε ότι είναι κοινή θέση των δυο κομμάτων για αντίσταση στις αντιλαϊκής πολιτικές στην Ε.Ε. Ζήτησε επίσης τη στήριξη των Πορτογαλικών κοινοβουλευτικών κομμάτων για την επίλυση του κυπριακού, επισημαίνοντας ότι μια δίκαιη λύση στη βάση της ομοσπονδίας θα δώσει ανάπτυξη στην οικονομία. Ερωτώμενος, απάντησε ότι υπάρχει ομοιότητα στην αντιμετώπιση της Κύπρου και της Ελλάδας από την Ε.Ε. και ότι στηρίζει τη διεκδικητική στάση της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ συναντιέται το απόγευμα με την Πρόεδρο της Βουλής της Πορτογαλίας Ασουνσάο Εστέβες καθώς και με άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα της χώρας.

 

25/06/2015

PREV

Τα χαμηλομεσαία στρώματα πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης υς

NEXT

Συναντήσεις Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ στη Βουλή της Πορτογαλίας