Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  O Ελληνικός λαός έγραψε για μια ακόμη φορά ιστορία

O Ελληνικός λαός έγραψε για μια ακόμη φορά ιστορία

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι χθες ο Ελληνικός λαός έγραψε για μια ακόμη φορά ιστορία. Το ιστορικό, θαρραλέο όχι των Ελλήνων κατά των εκβιασμών, της τρομοκρατίας και των τελεσιγράφων και κατά της ακραίας μνημονιακής λιτότητας, δείχνει στους λαούς και στις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης.

Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα πρέπει να γίνει εμπράκτως σεβαστή. Εντός και εκτός Ελλάδας.

Μέσα από συνθήκες μέγιστης εθνικής συναίνεσης θα πρέπει η Ελληνική πολιτεία να λάβει εκείνες τις αποφάσεις που θα δίνουν προοπτική στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό για κοινωνική πρόοδο, ευημερία, ανάπτυξη και αξιοπρέπεια.

Από πλευράς τους οι θεσμοί και οι εταίροι στην Ε.Ε. θα πρέπει επιτέλους να δείξουν πραγματική διάθεση για έντιμο συμβιβασμό, αποφεύγοντας την εμμονή στο νεοφιλελεύθερο παραλογισμό που οδηγεί ολόκληρους λαούς σε φτωχοποίηση.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να κινηθεί και η κυπριακή κυβέρνηση η οποία, όπως και ο Συναγερμός, ήσαν μέχρι σήμερα ταυτισμένοι  με την σκληρή γραμμή των τροϊκανών και στο ελληνικό ζήτημα.

Αναγνωρίζουμε ότι  χθες κερδήθηκε μια μάχη αλλά όχι και ο πόλεμος κατά του νεοφιλελεύθερου μοντέλου αντιλαϊκής λιτότητας. Για να γυρίσει ο ήλιος απαιτείται πολλή ακόμη και σκληρή προσπάθεια και πάλη από τις αριστερές δυνάμεις και τους λαούς σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

6/07/2015

PREV

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στη συγκέντρωση για αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό

NEXT

Διαφωνούμε κάθετα γιατί προωθεί τον κατακερματισμό, την αποδυνάμωση και το ξεπούλημα δημόσιων οργανισμών