Χατζηγεωργίου Τάκης

takisΟ Τάκης Χατζηγεωργίου είναι 57 χρονών. Γεννήθηκε το 1956 στην Πάνω Ακουρδάλεια της Πάφου. Είναι παντρεμένος με την Αρετή Πεύκου Χατζηγεωργίου από το Λευκόνοικο και έχουν μια κόρη, την Άρτεμις. Σπούδασε νομικά και δημοσιογραφία στην Αθήνα. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.

Με το πέρας των σπουδών μεταναστεύει στη Γερμανία και την Αυστραλία για να εργαστεί. Στην Κύπρο επέστρεψε το 1985. Δούλεψε στο ΡΙΚ όπου και δημιούργησε την τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΙΣΙΑ.

Στη συνέχεια και για δώδεκα χρόνια ανέλαβε τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΣΤΡΑ 92.8. Ο Τάκης Χατζηγεωργίου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ από το 2000. Το 1996 εκλέχθηκε Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι το 2009. Διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στις Ευρωεκλογές του 2009 εξελέγη Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις.

Είναι Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, GUE-NGL και μέλος των Επιτροπών Εξωτερικών και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι επίσης μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Tουρκίας.

Ο Τάκης έχει πυκνή αρθρογραφική παρουσία με εκατοντάδες παρεμβατικά κείμενα για την Κύπρο, το Κυπριακό και την παιδεία. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, καθώς και ένα βιβλίο με απομαγνητοφωνήσεις επιλεγμένων συνεντεύξεων της εκπομπής «Χωρίς Πλαίσια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *