Home  |  Ενημέρωση   |  Αρθρογραφία   |  Διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του ΑΚΕΛ, του Νίκου Ιωάννου

Διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του ΑΚΕΛ, του Νίκου Ιωάννου

 nikos ioannouΤο ΑΚΕΛ λογοδοτεί ενώπιον του τακτικού συνεδρίου του, για την οικονομική κατάσταση του κόμματος δίνοντας πλήρη εικόνα για την διαχείριση των οικονομικών του. Είναι μια τακτική που το ΑΚΕΛ εφαρμόζει για δεκαετίες τώρα.

Επειδή δεν έχουμε να αποκρύψουμε οτιδήποτε προχωρούμε και στην ενημέρωση για την κατάσταση των οικονομικών του κόμματος και προς την κοινωνία . Από φέτος προχωρούμε στη δημοσιοποίηση των ετήσιων εξελεγμένων λογαριασμών της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ αλλά και των Επαρχιακών Επιτροπών . Η οικονομική διαχείριση θα διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας και της λογοδοσίας και είμαστε έτοιμοι για οποιοιδήποτε έλεγχο από πλευράς των ελεγκτικών αρχών του κράτους και συγκεκριμένα ενώπιο του Εφόρου Πολιτικών Κομμάτων και του Γενικού Ελεγκτή.

Το ΑΚΕΛ τηρεί πιστά την νομοθεσία και τις πρόνοιες του Περί Πολιτικών Κομμάτων Νόμο  που τροποποίησε το Δεκέμβριο του 2012 η Βουλή. Ανάμεσα στις προτάσεις που καταθέτουμε για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς είναι και η εθελούσια δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των μελών του Πολιτικού Γραφείου και των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος καθώς και πρώην αξιωματούχων πού είναι στελέχη του κόμματος. Ήδη ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος έδωσε αναλυτικά  στη δημοσιότητα δύο φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα τα περιουσιακά του στοιχεία και τα εισοδήματα του.

Το ΑΚΕΛ δέχεται ακατάπαυστη και ανελέητη κριτική από πολιτικούς του αντιπάλους από μερίδα ΜΜΕ αλλά και με την μέθοδο του ψιθύρου για διαπλοκή του σε χρηματισμό και διαφθορά. Στόχος τους είναι να παρουσιαστεί ενώπιο της κοινής γνώμης ότι δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και ότι όλοι είναι το ίδιο. Αδυναμίες και λάθη στο δύσκολο ζήτημα της διαχείρισης της εξουσίας σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης  μπορεί να υπήρχαν και υπήρξαν . Το ήθος και η εντιμότητα όμως  του ΑΚΕΛ δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Καλούμε την κοινωνία να κρίνει αντικειμενικά κατά πόσον αυτά που καταλογίζονται στο ΑΚΕΛ ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα .

Τα όσα είδαν πρόσφατα  το φώς της δημοσιότητας μέσα από την αποκάλυψη των ηχητικών ντοκουμέντων για το σκάνδαλο στη Δρομολαξιά επιβεβαιώνουν την πλεκτάνη για να στηθούν κατηγορητήρια σε βάρος των στελεχών του ΑΚΕΛ. Όσον και να προσπαθούν να υποβαθμίσουν το περιεχόμενο τους οι αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν την σκευωρία. Όσοι ευθύνονται για το σκάνδαλο στη Δρομολαξιά να πληρώσουν.

Το ΑΚΕΛ και η ιδεολογία την οποία πρεσβεύει αντιστρατεύεται και πολεμά την διαφθορά και την διαπλοκή. Βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με αυτά τα φαινόμενα.

Από την μέρα ίδρυσης του το ΑΚΕΛ στηρίζεται  στις εθελοντικές εισφορές των μελών και οπαδών του . Το ποσόν των εισπράξεων δίνεται στη δημοσιότητα κάθε χρόνο.

Είναι γνωστό ότι το ΑΚΕΛ εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει προχώρησε σε μέτρα που στοχεύουν στη μείωση των εξόδων του. Ανάμεσα στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται και η αποχώρηση στελεχών  από τον επαγγελματικό μηχανισμό. Μέσα από το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο θα επιδιώξουμε να δώσουμε έμφαση στην ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς στο κόμμα σε όλα τα επίπεδα . Εξάλλου εκεί βρίσκεται και η μεγάλη δύναμη του ΑΚΕΛ στις χιλιάδες των εθελοντών.

Το προγραμματικό συνέδριο που συνέρχεται σήμερα (στις 15- 16) του Φλεβάρη στοχεύει να θέσει και πάλι το ΑΚΕΛ ένα βήμα μπροστά στη καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς .

Νίκος Ιωάννου

Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών

Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ

PREV

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν και η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει της Μαρίας Ιωαννίδου

NEXT

«5000 νέες θέσεις εργασίας στα καταστήματα»: Άλλα λένε οι στατιστικές Του Πάμπου Παπαγεωργίου